Dnes je 1. března 2023. Na tom koneckonců není nic zvláštního, ale přeci jen to může pro někoho být významné datum. Někdo má svátek, jiný narozeniny nebo se někomu přihodí velmi příjemná událost. My máme dnes všechno dohromady. Magazín Toulavé Šlápoty totiž slaví své 2. narozeniny a pro nás je to zároveň i ten svátek a velmi příjemná událost. Ať se dnes děje co se děje, nic nám nemůže zkazit dobrou náladu, skvělý pocit a také jistou hrdost. Ty dva roky uplynuly rychle a nás těší, že Toulavé Šlápoty nejen existují, ale, že i vy čtenáři nám zachováváte svou přízeň. Moc si toho vážíme a děkujeme.

My máme důvod slavit. Slavte s námi. Děkujeme.
My máme důvod slavit. Slavte s námi. Děkujeme.

Od začátku jsme dva

Kdo čte Toulavé Šlápoty pravidelně či již nějakou dobu, tak ví, že jsme dva. Goodbody a Mirinda, dva zakladatelé, provozovatelé, redaktoři, reportéři, fotografové, případně sami můžete doplnit co ještě. Před dvěma roky jsme dvakrát neváhali do toho jít. Prostě jsme si jednoho dne řekli, že chceme cestovatelský magazín, tak ani nebylo si co dvakrát rozmýšlet. Ve dvou nám to skvěle klape, nadšení nás stále drží a a o nápady není dvakrát nouze. Tak si říkáme, že nás ty „dvojky“ provází vlastně neustále. Nejspíš je to v tuto chvíli pro nás šťastné číslo.

To jsme my dva. Mirinda a Goodbody.
To jsme my dva. Mirinda a Goodbody.

Goodbodyho dvojky

Druhé narozeniny si zaslouží na to číslo 2 nějak dál navázat. Tak tedy osobní cestovatelské tipy spojené s dvojkou. Jistě znáte ten pocit, když nějaké místo navštívíte a víte, že chcete i podruhé, neřku-li vícekrát. Když jsem nad tím přemýšlel, vzpomněl jsem si na mnoho míst, ale většinou jsem tam už byl mockrát. Nicméně, kdo dvakrát přemýšlí, tak na něco přijde. Dvakrát jsem byl ve Velkých Karlovicích. Poprvé to už je dávno a podruhé jsem se tam jen mihl. Chtěl bych se do tohoto beskydského městečka někdy zase vrátit a pořádně ho prozkoumat. Tady to fakt stojí za to. Můj druhý tip je místo, kde jsem byl jednou a chtěl bych podruhé. Tím místem jsou Valtice. Je zde nádherně. Při své budoucí druhé návštěvě bych si přál navštívit pověstné Valtické podzemí.

Valtické podzemí je určitě v plánu.
Valtické podzemí je určitě v plánu.

Mirindovy dvojky

Dvojka je moc dobré číslo. Přece se říká: „Ve dvou se to lépe táhne.“ či „Dvě hlavy ví víc než jedna,“ a podobně. A o místech to platí taky. Když už jste někde byli a chcete se tam vrátit, pak už to stojí za to. Když jsem přemýšlel, hned mi naskočilo mnoho míst. Například Národní park Podyjí či Mutěnice. Pak jsem si ale vzpomněl na hrad Loket a stejnojmenné město v rameni řeky Ohře. Nádherný hrad a moc krásné městečko v kopci a okolo údolí Ohře. Tady bych se určitě chtěl vrátit a strávit tu dost času. Vždyť tady natáčel i Daniel Craig coby James Bond. Úžasný hrad, krásné město a údolí Ohře. To je úplný hattrick. Druhé vybrané místo je na Semilsku – Riegrova stezka v údolí Jizery. Zde jsem byl už několikrát a určitě se vrátím znovu. Projít si tu nádhernou přírodu, ještě jednou si vylézt Via Ferrata Vodní brána a možná se projít až na Malou skálu. Čarokrásný kout Českého ráje.

Riegrova stezka je místem kam se jednou vrátí Mirinda.
Riegrova stezka je místem kam se jednou vrátí Mirinda.

Oba vám děkujeme, že jste s námi

Dělat cestovatelský magazín a nemít čtenáře, by byl nesmysl a nás by to ani netěšilo. Oba jsme moc rádi, že za ty dva roky se naše čtenářská obec podstatně rozrostla, že nás rádi čtete, že v magazínu nacházíte inspiraci a zajímavé informace. Vážíme si každého z vás, jsme vám vděčni za přízeň a děkujeme. Každý úspěch nás posouvá dál, vlévá nám pomyslnou krev do žil a energii pro neutuchající touhu cestovat, psát o tom, fotografovat a případně i vyprávět. V cestovatelském prostředí se vlastně pohybujeme stále, protože i naši nejbližší kamarádi mají v sobě toulavého ducha. My jsme s vámi rádi a potěší nás, jestliže i vy jste rádi s námi. Nemůžeme si s každým ťuknout skleničkou vína na oslavu 2. narozenin, tak tedy aspoň na dálku virtuálně. Čin-čin a hurá do dalšího roku magazínu Toulavé Šlápoty.

Les je pro nás chrámem klidu a pohody. Tady se cítíme šťastní a svobodní.
Les je pro nás chrámem klidu a pohody. Tady se cítíme šťastní a svobodní.

Zajímavé statistiky za druhý rok Toulavých Šlápot:

  • 27.221 návštěvníků (meziroční nárust: 275 % !!!)
  • 44.187 zobrazených stránek (meziroční nárust: 254 % !!!)
  • K 1. březnu 2023 celkem zveřejněno 352 článků.
Nejnavštěvovanější články:
Nejčtenější články – z hlediska času (průměr v minutách):
Nejnavštěvovanější rubriky:
Nejzajímavější štítky/tagy:

BONUS: Nejčtenější články Toulavých Šlápot vůbec:

Podobné články