Máte rádi cirkus? Někdo ho zbožňuje, jiný má výhrady, faktem však zůstává, že v dětství jsme tam rádi chodili asi všichni. Tentokrát vás však vyloženě do cirkusu zvát nebudeme, ale za cirkusáky určitě ano. Navíc, mezi členy známé cirkusové rodiny, jejíž členové mají život pod šapitó v krvi od chvíle, kdy spatřili světlo světa. Nebudete litovat své návštěvy, zvláště pak, když budete mít sebou děti. Čeká na vás rodinný park Bylandia.

Vítejte u Berousků.
Vítejte u Berousků.

Vítejte u Berousků

Rodinný park Bylandia najdete blízko obce Bylany u Chrášťan, okres Kolín, ve Středočeském kraji. Prakticky mezi Prahou a Kolínem. Park provozuje cirkusová rodina Berousků (majitelé cirkusu Original Berousek) a pro veřejnost ho otevřela v červnu 2022. Tohle zábavní místo je celé v areálu bývalého Trojanovského dvora s tvrzí. Zchátralý objekt Berouskovi opravili a zařídili tak, aby zde bylo vše potřebné k pohodě všech příchozích. Vítejte tedy ve stálém cirkusovém ráji.

Šapitó, muzea i atrakce

V areálu parku Bylandia samozřejmě nemůže chybět šapitó, vždyť jste na návštěvě u cirkusáků. Kromě toho na vás čeká Muzeum historických vozidel (automobily, motocykly, traktory) a Muzeum preparovaných zvířat. Pro děti je zde mnoho různých atrakcí – hrad s tobogánem a tunely, trampolíny, houpačky, pískoviště, aquadrom či kolotoče. Ve zmíněném šapitó máte možnost vidět představení. Jak dlouho se zdržíte, je jen a jen na vás.

Nechybí atrakce pro děti.
Nechybí atrakce pro děti.

Nechybí živá zvířata

Rodinný park Bylandia je rovněž domovem živých zvířat (zhruba 150 kusů). Prohlédnout si můžete lamy, velbloudy, medvědy, koně, zebry, lemury, klokany, buvoly, osly, papoušky či slona indického. Zkrátka a dobře, je to jako taková menší zoologická zahrada. Pokud už budete hladoví a unavení, pomoc najdete u stánků s občerstvením a na památku si můžete pořídit nějaký ten suvenýr. Je jasné, že bude dost příležitostí pro fotografování, a to nejen vyloženě rodinných fotografií.

Projděte si celé Bylany

Bylany jsou oficiálně částí obce Chrášťany a nacházejí se zhruba 3,5 km od Českého Brodu. První písemná zmínka pochází z roku 1295. Vesničkou protéká říčka Bylanka. Prohlédnout si můžete kostel svatého Bartoloměje, renesanční tvrz ze 16. století či se zajít podívat na eneolitické sídliště Okrouhlík. Celkově vzato, lze tak prožít docela prima den s rodinou či partou kamarádů. Tak neváhejte a plánujte si další cestu.

V obci Bylany.
V obci Bylany.

Podobné články