Lidé chtějí být pohromadě a zvláště pak se svými rodinami. Je to pochopitelné a přirozené. Nejde přece jen pořád pracovat a být odtržen od skutečného života. V takových chvílích kýženého volna se přemýšlí o tom, co dělat. Cestovatelské aktivity jsou vždy vhodnou volbou. Přímo parádní místo pro rodinný výlet nabízí Lesopark v Zátiší v jižních Čechách. Vězte, že vaše děti budou nadšené a i vy si zde najdete něco pro sebe.

Poklidné místo s výhledem.
Poklidné místo s výhledem.

Vodňany na vás čekají

Lesopark v Zátiší najdete u Vodňan, okres Strakonice, v Jihočeském kraji. Přímo z Vodňan dojdete do lesoparku hravě pěšky a ani se přitom nezadýcháte. Najdete zde mnoho zajímavostí, a to jak vyloženě hravé, tak i poučné. Pravda, především děti budou ve svém živlu, nicméně rovněž dospělí se mohou lecčemu přiučit. A klidně můžete vzít sebou i vašeho psího člena rodiny. Tak vzhůru do toho.

Mapka Stezky čápa Vodňana.
Mapka Stezky čápa Vodňana.

Dřevo, houby, poznání

Tento podtitulek možná trochu klame, ale nebojte se, má svůj smysl. Hned na počátku Lesoparku v Zátiší vás přivítá dřevěná kopule a schody vedoucí nahoru. Dřevěných staveb je zde hodně a pozornosti neujdou ani obří houby. Především pak zaujme Stezka čápa Vodňana. Jedná se o interaktivní stezku pojednávající o okolí Vodňan a doplněnou o prvky zpracované Klubem vodňanských výtvarníků. Trasa je dlouhá 440 metrů a vše si zde můžete vyzkoušet a tzv osahat.

Atrakcí je tady dost a dost

Stezkou čápa Vodňana nic nekončí. Atrakcí je vcelku dost. Průlezky a houpačky pro děti, dřevěné pexeso (mohou hrát i dospělí), hmyzí domeček, poznávání nerostů či zvířecích stop nebo archeologické naleziště. Uvidíte rovněž zmenšenou verzi vodňanského náměstí. Celý Lesopark v Zátiší hravě projdete také s kočárkem, takže opravdu žádný člen rodiny nemusí zůstat doma. Jak dlouho zde pobudete je pochopitelně jen na vás, přesněji na vašich dětech.

Projděte si Vodňany.
Projděte si Vodňany.

Vodňany, to jsou České Benátky

Samotné Vodňany by neměly uniknout vaší pozornosti. Čas na procházku si jistě najdete. Svého času byly Vodňany známé jako České Benátky. Leží 30 km od Českých Budějovic, a to na řece Blanici. Mají svou letitou rybníkářskou tradici (je zde např. Střední rybníkářské škola). Navštívit můžete třeba Muzeum mlynářského řemesla, prohlédnout si městské opevnění, děkanský kostel Narození Panny Marie či zavítat do Přírodní rezervace Záhorský rybník a k přírodní památce Malý ústavní rybník.


Podobné články